martes, 24 de julio de 2012

La mística de les claus

Des de l'antiguitat s'han donat grans passos per protegir les propietats personals, que poden ser materials, familiars o espirituals. Ja sigui, per exemple per protegir un cofre ple d'or, l'home sempre ha intentat trobar maneres de mantenir als saquejadors a ratlla. Les claus, els panys i candaus ens parlen del valor d'allò que es troba sota clau, que té accés restringit.

Cerradura

Durant segles, les claus representaren autoritat, seguretat i poder. Reis, emperadors i nobles, ciutats i pobles incorporen el signe de les claus als seus escuts d'armes. L'entrega de les claus a un castell, fortalesa o ciutat era tot un cerimonial.


És molt probable que vostè tingui a casa seva, en algun calaix o a la butxaca, una o diverses claus velles, de diferentes formes, mides, marques i estils, algunes molt velles, d'altres modernes i actuals, però absolutament totes comparteixen un destí comú: durant molt de temps van servir per resguardar de mirades indiscretes els nostres secrets, la nostra intimitat i alguns misteris.

Les claus representen a les forces amb el poder d'obrir i tancar, deixar tancat o alliberar, marcar l'inici d'una nova fase de la vida, ... També estem cansats de veure en concursos televisius en els que s'entreguen cases o cotxes, on el que realment s'entrega és la clau. És un fet simbòlic que fa que la clau es transformi en un objecte que pot donar pas a la fortuna.

No hay comentarios:

Publicar un comentario